Splošni pogoji poslovanja spletne strani Prvipaketek.si


Splošni pogoji spletne strani Prvipaketek.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov in pravil dobre prakse za e-poslovanje. Spletna stran je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Spletno stran upravlja podjetje Anita Bosilj s.p. v nadaljevanju ponudnik. Oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni strani, je uporabnik. Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne strani, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Ponudnik: Anita Bosilj s.p.
Sedež ponudnika: Novo Polje cesta I /34, 1260 Ljubljana -Polje
ID za DDV: SI42101247
Davčni zavezanec: ne
Matična št.: 9645853000

Podatki o vpisu v register:

ePRS - Poslovni register Slovenije
Zaporedna številka vpisa:316-10-00935-2024/2
Datum vpisa 18.10.2023,
Registrski organ: AJPES izpostava Novo mesto

Kontaktni podatki:
E-mail: info@prvipaketek.si
Spletna stran: https://prvipaketek.si

TRR odprt pri: Delavska Hranilnica d.d

IBAN: SI56 6100 0002 9060 577

SWIFT/BIC: HDELSI22

 

 

 

Dostopnost informacij

 

 • Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Načini plačila

Na spletni strani Prvipaketek.si, ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu
 • Paypal
 • plačilo s plačilnimi karticami ( Maestro, Mastercard, Visa )

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po izvedenem uspešnem naročilu. Dostop do te pogodbe kasneje potrošniku omogoči ponudnik, potrošnik lahko izvod/kopijo te pogodbe naroči preko maila na naslov info@prvipaketek.si .

Ponudnik nato naročeni izvod pošlje potrošniku po pošti v pisni obliki, ali pa v elektronski obliki na željen mail naslov potrošnika.

Veljavnost ponudbe

Navedene cene na spletni strani veljajo samo ob naročilu preko spletne strani. Cene veljajo pri zgoraj navedenih načinih plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene ne vključujejo DDV, ker podjetje ni davčni zavezanec. Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Postopek naročila

Uporabnik lahko naroči dostavo paketa v porodnišnice po Sloveniji ali na poljubni naslov na območju Republike Slovenije in Hrvaške. Nakup se izvede preko spletne trgovine https://prvipaketek.si .

Naročilo preko spletne trgovine lahko uporabnik sprovede 24 ur na dan, vse dni v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Po opravljenem naročilu prejme uporabnik elektronsko potrditev naročila na e-mail naslov, katerega je navedel ob naročilu.

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je uporabniku, v tem primeru kupcu, omogočeno, da:

 • Vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico
 • Vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka
 • Vidi ceno in količino vseh izbranih izdelkov vključno s ceno dostave
 • Spreminja količino izbranih izdelkov
 • Odstrani izdelke iz košarice
 • Dodaja račun za podjetje
 • Spreminja način plačila

Spletna trgovina kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov uporabnika oz kupca, ki ga je ta navedel. Vsa naročila se v elektronski obliki hranijo pri ponudniku.

Varnost

Podjete na spletni strani www.prvipaketek.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

Stroški dostave

Dostava je izvedena isti ali naslednji dan po sprejemu naročila, odvisno od časa naročila. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in podjetje IN TIME d.o.o, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Dostava izdelkov na poljubni naslov na območju Republike Slovenije

Dostava na poljubni domači naslov na območju Republike Slovenije je izvedena naslednji dan po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 14. ure. Vsa naročila sprejeta po 14. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Ob nedeljah in praznikih se dostava ne opravlja, ampak se storitev opravi naslednji delovni dan oz. v soboto, če je to naslednji dan po prazniku.

Cena dostave ( razen za porodnišnice ) je 3,50 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljeno blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila. Če znesek naročila znaša nad 45 EUR je poštnina po Sloveniji razen v porodnišnice brezplačna, v nasprotnem primeru pa stroške poštnine krije kupec.

Cena dostave paketov v porodnišnice po Sloveniji znaša 6,99 EUR

Sprememba naslova dostave se obračuna kot ponovna dostava.

https://prvipaketek.si/dostava-blaga

Dostava izdelkov na poljubni naslov na območju Republike Hrvaške

Dostava na poljubni domači naslov na območju Republike Hrvaške je izvedena najkasneje v 48 urah po sprejemu naročila, v kolikor je naročilo sprejeto do 15. ure. Vsa naročila sprejeta po 15. uri bodo odposlana naslednji delovni dan.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih se dostava ne opravlja.

Cena dostave je 5,00 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdobavljeno blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Sprememba naslova dostave se obračuna kot ponovna dostava.

Dobavni rok

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer isti ali naslednji delovni dan - odvisno od časovnega sprejema naročila.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani https://prvipaketek.si ažurira in spreminja pogosto in hitro vendar pa zaradi velikega povpraševanja včasih lahko pride do napake in izdelka ni na zalogi, v tem primeru vas bomo obvestili in vam v primeru predplačila vrnili kupnino. Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Vaša cena je cena, ki velja za nakup preko spleta.

Veljavnost ponudbe, cene in popusti

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV).

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo od trenutka, ko jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini in veljajo do dne objave novega cenika. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini https://prvipaketek.si so občasno objavljena gesla oz kuponi, ki prinašajo določene popuste:
• Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
• Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
• Popusti se nikoli ne seštevajo, ker so vedno vezani samo na eno naročilo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vsi izdelki kupljeni pri ponudniku www.prvipaketek.si so takšne narave, da jih je moč vrniti po pošti. O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail info@prvipaketek.si

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo TUKAJ

Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Reklamacije - stvarna napaka

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : Odpravo napake, Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, Zamenjavo blaga ali Vračilo plačanega zneska

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Garancija

Za izdelke na spletni strani veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Komunikacija

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini Prvipaketek.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudbenik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
• pošiljatelj bo jasno razviden;
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Ponudnik se bo v primeru morebitnih pritožb trudil vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko emaila info[at]prvipaketek.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen, ponudnik pa si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor morebitni spori niso rešljivi sporazumno, bo za to pristojno sodišče v Ljubljani.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Prvipaketek.si ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Prvipaketek.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pravno obvestilo

Spletno mesto https://prvipaketek.si in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka in logotip ), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.

Shranjevanje in reprodukcija pogodbenih določil ali splošnih pogojev

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so na voljo na spletni strani www.prvipaketek.si, kjer si jih potrošnikih lahko tudi natisnejo, shranijo, prenesejo in reproducirajo. Povezava do pdf datoteke splošnih pogojev se nahaja tukaj.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

© PrviPaketek 2022 Vse pravice pridržane
Izdelava: MMStudio
zapri Na spletnih straneh Prvipaketek.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.